Hoeveel rendement zou het de organisatie opleveren als:

-managers kleine en grote arbeidsproblemen herkennen, voorkomen en vroegtijdig oplossen?

-medewerkers echt begrijpen hoe zij optimaal kunnen bijdragen aan (nieuwe) organisatiedoelen;

De training Arbeidsrelaties Verbeteren is een investering in zuivere arbeidsrelaties.

Arbeidsrecht en communicatiewetenschappen

De kracht van de training is dat het zakelijke en het menselijke aspect hand in hand gaan. Er zijn dan ook twee trainers. De een belicht vanuit een zakelijke  invalshoek wat er concreet nodig is voor een betere arbeidsrelatie. De ander geeft inzicht in hoe je daarover het meest effectief communiceert.

Zes-stappenplan voor de praktijk

Omdat arbeidsproblemen complex kunnen zijn, hebben we een zes-stappenplan gemaakt. Het zes-stappenplan helpt je om het overzicht te behouden bij complicaties en dus ook de regie.

Het zes-stappenplan heeft nog een ander voordeel. Tijdens de training snijd je het zes-stappenplan toe op jezelf, je team en de organisatie. Door de integrale en gestructureerde aanpak stuit je vanzelf op blinde vlekken. Zo heeft de training een blijvende positieve impact.

figuur_arbeidsrelaties

De tweedaagse training Arbeidsrelaties Verbeteren bieden we aan in een open en een In-company vorm.

Meer weten?

-Open hier de uitgebreide brochure Arbeidsrelaties Verbeteren.

-Neem contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek via Marijke Tolboom (0031 619864719) en Leontien Kramer (0031 624564277) of mail naar info@5-beaufort.nl.

Mini-training ArbeidsrelatiesVerbeteren

Eerst zien dan geloven? Kom dan naar een van de mini-trainingen waar je in een middag het zes-stappenplan doorloopt en zo de belangrijkste handvatten voor een betere arbeidsrelatie meekrijgt. De mini-training is een laagdrempelige manier om te ervaren wat de training voor jou en je organisatie kan betekenen. De volgende mini-trainingen zijn op vrijdagmiddag 16 januari 2015 en donderdagmiddag 26 maart 2015.

Wie zijn we?

Wij zijn Leontien Kramer en Marijke Tolboom. We hebben in ons werk als respectievelijk trainer en arbeidsrechtjurist gezien hoeveel potentieel onbenut blijft door kleine en grote arbeidsproblemen. Wij weten ook hoe complex het oplossen van arbeidsproblemen kan zijn. En hoe gemakkelijk het is om daarbij het overzicht en de controle te verliezen. Daarom hebben wij een  stappenplan ontwikkeld om arbeidsrelaties effectiever te maken.

 Wat anderen zeiden

Ik vond de training Arbeidsrelaties Verbeteren erg leuk en leerzaam. Het heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd over het opbouwen van een arbeidsrelatie en het verdiepen hiervan. Leontien en Marijke vormen een uitstekend duo, die in staat zijn een team naar een hoger plan te tillen.”

Eva van de Pas, HR-consultancy & Changemanagement

Een dag vol handvatten voor ‘moeilijke’ gesprekken en praktische tips over aanpak van medewerkers die niet naar verwachting functioneren.”

Anika Van Hoof, Teamleider logeerhuis, activiteitenbegeleiding, vrije tijd en vrijwilligerswerk Bartimeus

Wat een prachtige en intensieve training Arbeidsrelaties Verbeteren, Een mooie expertise combinatie op het gebied van arbeidsrecht en communicatie. Voor HR -en andere managers.”

Nicolette van Biesen-Manusov, General Manager Congrestolken-Conference Interpreters

 

 

Getagged met →